Clienții rezidențiali ai E.ON Energie România interesați de soluții alternative de încălzire-răcire a locuințelor, pot să aleagă acum pompele de căldură, o noutate în oferta companiei. Tot mai populare, pompele de căldură sunt la momentul actual una dintre cele mai bune alegeri datorită eficienţei ridicate, a costurilor reduse de funcţionare, durabilității și confortului pe care-l oferă.
Soluția propusă de companie folosește tehnologia aer-apă și constă într-un sistem de echipamente premium de ultima generație care asigură încălzire pe timp de iarnă, răcoare vara şi apă caldă menajeră tot timpul anului. Sistemul este eficient în condiții de temperaturi negative; el a fost testat chiar și la temperaturi de -40⁰C, și este simplu de controlat prin intermediul unui termostat inteligent, sau direct dintr-o aplicație dedicată pentru computer sau smartphone.
“E.ON Green Life reprezintă o soluție alternativă la sistemele clasice de încălzire a locuințelor. Avantajele pompelor de căldură sunt numeroase. Acestea au costuri reduse de funcționare și sunt mai eficiente energetic decât sistemele pe combustie, economiile de energie pe termen lung fiind semnificativ mai mari. Sunt sustenabile și eficiente, sistemul de pompare a căldurii reducând emisiile de CO2.”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.
Cu un coeficient maxim de performanță (COP) peste 5, sistemul este, altfel spus, de până la 5 ori mai eficient decât centralele electrice clasice. Totodată, pompele de căldură sunt mai fiabile și mai sigure decât orice sistem de încălzire bazat pe combustie, durata de viață fiind de peste 25 de ani. Un atu important este și faptul că ocupă un spațiu minim și se pot conecta la un sistem termic existent, pentru încălzire prin pardoseala sau radiatoare.
E.ON propune o gamă performantă și variată de pompe de căldură aer-apă, cu diverse modele și configurații, monobloc sau split, în funcție de particularitățile și nevoile locuinței. Soluția include atât echipamentele principale pompa de caldură cu unitatea exterioara și unitatea interioară, cât și echipamentele conexe: buffer, boiler, senzor, controler, acces în aplicație.
Investiția inițială este de 40.000 de lei. Potrivit experților EON România, ea poate fi recuperată în șapte ani.