Investiție în extinderea rețelei de alimentare cu apă din Aghireșu

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea derulării proiectului de extindere a rețelei de canalizare în Aghireșu Sat, comuna Aghireșu.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, originar din acest sat, afirmă: „Este important să extindem canalizarea menajeră în întreaga localitate, astfel încât acest serviciu să fie furnizat în mod nediscriminatoriu, pentru toți cetățenii localității. Realizată în parteneriat cu primăria Aghireșu, investiția de introducere a canalizării este, în acest moment, în plină execuție, finalizarea și darea în funcțiune fiind prevăzute a se realiza până la finele anului 2022”.

Extinderea rețelei de evacuare a apelor uzate se va realiza în zona centrală a localității unde, la momentul realizării proiectului inițial, existau unele probleme legate de înscrierea în cartea funciară.

Lucrările de introducere a canalizării în localitatea de reședință a comunei Aghireșu au început în primăvara anului 2020. Investiția, în valoare de peste 7,5 milioane de lei, este finanțată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare, precum și din redevența cuvenită Consiliului Județean Cluj. Proiectul prevede amplasarea a cca. 14 km de conducte de canalizare, șapte stații de pompare a apelor uzate, o stație de epurare compactă mecano-biologică, precum și cca. 460 de racorduri la imobile.

Comments

comments

SHARE
Previous articleA fost avizat favorabil PUZ-ul Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj
Next articleDomeniul IT a înflorit în pandemie
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 + 20 =