A fost avizat favorabil PUZ-ul Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj

Trimite și altora

Proiectul Consiliului Județean Cluj de edificare a primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei avansează în ritm susținut. Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Primăriei municipiului Cluj-Napoca a avizat favorabil Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al viitorului Spital Pediatric Monobloc de la Cluj.

„𝘈𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘱𝘳𝘪𝘰𝘳𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘢𝘣𝘴𝘰𝘭𝘶𝘵𝘢 𝘢 𝘧𝘰𝘳𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘢𝘥𝘮𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘪𝘷 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯 𝘢𝘷𝘢𝘯𝘴𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘪𝘯 𝘳𝘪𝘵𝘮 𝘢𝘭𝘦𝘳𝘵 𝘴𝘪 𝘪𝘯𝘤𝘦𝘱𝘦 𝘴𝘢 𝘱𝘳𝘪𝘯𝘥𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘤𝘦 𝘪𝘯 𝘤𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘶𝘳. 𝘌 𝘶𝘯 𝘯𝘰𝘶 𝘱𝘢𝘴 𝘪𝘯𝘢𝘪𝘯𝘵𝘦 𝘪𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘤𝘦𝘴𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘪𝘳𝘦 𝘢 𝘤𝘦𝘭𝘶𝘪 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭 𝘱𝘦𝘥𝘪𝘢𝘵𝘳𝘪𝘤 𝘥𝘪𝘯 𝘵𝘢𝘳𝘢, 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵 𝘢𝘵𝘢𝘵 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘪𝘭𝘰𝘳, 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘴𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘶 𝘰𝘧𝘦𝘳𝘪𝘵𝘦 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘴𝘢𝘯𝘪𝘵𝘢𝘳, 𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘯𝘧𝘰𝘳𝘵𝘶𝘭 𝘮𝘪𝘤𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪 𝘴𝘪 𝘢𝘭 𝘱𝘢𝘳𝘪𝘯𝘵𝘪𝘭𝘰𝘳” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare și va avea un regim de înălțime S+P+5E. Baza, formată din parter și etajul 1, va cuprinde zona clinică, ambulatoriul și zona tehnică (bucătărie, farmacie, etc.) iar la etajul 2 se va regăsi, inclusiv, grădina suspendată. Secțiile vor fi situate în ultimele trei etaje ale spitalului și vor conține partea de cazare, zonele de monitorizare și suport, spațiile tehnice și cabinetele pentru personalul medical și studenți. Subsolul va fi destinat parcărilor, atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul spitalului, cu accesuri separate și va adăposti inclusiv radioterapia. Totodată, Spitalul Pediatric Monobloc va dispune inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.

De importanță deosebită pentru județul Cluj și pentru întreaga Transilvanie, unitatea cu profil regional va avea nu mai puțin de 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi și 65 de paturi pentru însoțitori.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 − eleven =