Domeniul IT a înflorit în pandemie

Trimite și altora

Domeniul IT este unul dintre cele care au înflorit în perioada de pandemie. Autoritățile au încurajat transformarea digitală a societății, iar acest lucru a dus la creșterea cererii de aplicații și de soluții software. În acest context, a crescut și numărul locurilor de muncă disponbibile în IT. Există studii care arată că, în România, există un deficit de 15.400 de specialiști în software.

Accelerarea transformării digitale a economiei și a administrației a reprezentat o șansă pentru companiile de IT din Cluj. Din 2019 și până acum, numărul angajaților din acest domeniu a crescut cu 15 la sută în Cluj-Napoca. În comparație, în București, numărul angajaților din IT a crescut cu doar 1,5 la sută, iar, împreună, cele două orașe concentrează două treimi din totalul specialiștilor în software din România. Companiile din domeniu au nevoie de noi angajați, însă tinerii care vor să lucreze în domeniu trebuie să aibă motivația corectă, spune fondatoarea unei companii de software, Anca Vescan, de la Axon Soft.

Nu toți studenții care vor să devină IT-ști au motivația corectă, afirmă profesorul universitar Mihaela Dînșoreanu, de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Cu toate acestea, domeniul IT rămâne unul care îi atrage pe mulți tineri. Piața forței de muncă din România se confruntă cu un deficit cronic de specialiști în acest domeniu. Mai mult, salariile au crescut considerabil. În prezent, salariul mediu net din acest domeniu se apropie de 9.000 de lei pe lună.

Comments

comments

SHARE
Previous articleInvestiție în extinderea rețelei de alimentare cu apă din Aghireșu
Next article470 tone de material antiderapant, folosite pe drumurile județene
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

19 − thirteen =