Grupul Kesz investește în Petrom City

Trimite și altora

Kesz Group a cumpărat un teren de aproximativ 16.000 mp în zona Petrom City, în apropierea Casei Presei Libere din București, de la Cornel Roșu, fondatorul Radox, producător de echipamente termice și climatizare, cu afaceri de aproximativ 75 de milioane de lei. Zona Petrom City- Străulești se conturează ca un nou pol rezidențial, mai multe ansambluri fiind anunțate în dezvoltare în perioada 2022-2024. Tranzacția a fost intermediată de Fortim Trusted Advisors, membră a Alianţei BNP Paribas Real Estate.

“Kesz Group este un partener strategic pentru noi. Colaborarea noastră a început prin administrarea și închirierea integrală a clădirii de birouri Hexagon Office Building, de 21.000 mp din Cluj-Napoca, iar acum venim în întâmpinarea lor cu noi oportunități de investiții și dezvoltare. Zona Petrom City – Străulești este în plină transformare, iar terenul achiziționat de Kesz este unul dintre cele mai bine poziționate, oferind o deschidere de aproximativ 60 mp către Lacul Grivița”, declară Bogdan Cange, reprezentant al Fortim Trusted Advisors, care a facilitat tranzacția.

Dezvoltarea zonei Petrom City – Coralilor, în apropierea Lacului Grivița, a început cu proiecte rezidențiale de mici dimensiuni, de vile, și a continuat cu ansambluri rezidențiale mai mari, de apartamente. Printre acestea, se numără Riviera Complex, Sunset Lake Home, Ela Băneasa. În zonă sunt două școli importante, Școala Germană și Genesis College. La 10 minute de mers pe jos se află birourile din polul de business Expoziției – Casa Presei Libere.

“După 20 de ani de prezență în România a Kesz Construcții și la cinci ani de la prima investiție imobiliară Hexagon Office Building din Cluj, consolidăm prin acest pas prezența Kesz Group în România. Estimăm că vom investi peste 50 milioane de euro în viitorul ansamblu rezidențial și vom crea un proiect de referință pentru acest segment care a cunoscut o creștere importantă în special în ultimul an. Le mulțumim partenerilor care ne-au asistat în tranzacție: Fortim alături de Sirbu&Vornicu SCA și Nagy & Associates Law Office din Cluj-Napoca”, declară Lajos Dioszegi, director de investiţii al Kesz International Romania

Kesz Group este un actor important în Europa Centrală și de Est, cu afaceri estimate la 220 milioane de lei anul acesta. Compania de construcții deține, de asemenea, clădirea de birouri Hexagon Office Cluj.

În portofoliul de proiecte rezidențial al Kesz în România se numără: One Herastrau Park, One Charles de Gaulle, One Mircea Eliade, Riviera Luxury Residence Cluj, Prima Residence Oradea.

Sirbu &Vornicu și Nagy Associates au asigurat asistența juridică din partea Kesz Group:

“A fost una din cele mai rapide tranzacții imobiliare, părțile au fost hotărâte, am comunicat foarte bine și am reușit să încheiem verificările și formalitățile într-un timp record. Negocierile au început în luna septembrie și s-au încheiat în luna decembrie“, afirmă Zsuzsa Nagy, partener Nagy&Associaties Law Office.

Suntem mândri că am avut ocazia să asistăm Kesz în întreg procesul de due diligence și cumpărare în această importantă tranzacție de pe piața din România. Totodată, ne bucurăm că încheiem acest an cu încă un proiect imobiliar de succes”, declară Georgiana Sîrbu, membru în conducerea Sirbu & Vornicu Law.

Comments

comments

SHARE
Previous articleApel al societății civile: Opriți alocările arbitrare de subvenții pentru partidele politice!
Next articleMesajul de Crăciun al MS Margareta a României
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eight + fourteen =