Revolut Junior, disponibil și cu Google Pay

Trimite și altora

Revolut Junior poate fi folosit și cu Google Pay de către adolescenții din Spațiul Economic European, inclusiv România, și Marea Britanie. Plățile contactless sunt acum posibile pentru adolescenții români, care nu vor mai avea nevoie de cardul fizic pentru a efectua plăți, ci se vor putea folosi de propriul smartphone. 

Google Pay este o modalitate sigură de a efectua plăți, fără a atinge butoane, bancnote sau monede și fără a fi necesar cardul fizic. Portofelul digital, cum este și Google Pay, face mult mai simplă utilizarea serviciilor de plată Revolut, care sunt considerate mai sigure și mai ușor de realizat decât plățile cu cardul sau cu banii fizici.

Pentru a folosi Google Pay, clienții trebuie să țină smartphone-ul lor compatibil cu sistemul Android lângă un terminal de plată și aceasta se va realiza contactless, în câteva secunde. La fiecare plată, se vor folosi setările de recunoaștere sau validare a utilizatorului activate pentru device-ul folosit – Face ID, Touch ID sau parolă. Google Pay este acceptat de diverși comercianți, de la magazine alimentare la farmacii, cafenele, retaileri sau furnizori de servicii de transport public sau alternativ (taxi, Uber, Bolt) etc. În plus, utilizatorii pot face cumpărături prin intermediul aplicațiilor sau direct de pe internet fără a mai crea conturi individuale sau a introduce manual, de fiecare dată, informațiile necesare pentru facturarea și expedierea bunurilor achiziționate.

”Revolut Junior este special conceput pentru a fi folosit de către copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, ajutându-i să dobândească o serie de deprinderi financiare utile pe tot parcursul vieții. Junior a fost special creat de Revolut pentru a-i educa pe cei mici să își administreze propriile fonduri și să facă plăți sau să primească bani într-un cont personalizat, căruia îi este atașat un card. În acest fel, copiii și adolescenții au libertatea de a primi, administra sau cheltui fondurile alocate de părinți, printr-un instrument care este pe deplin controlat, la distanță, de aceștia. În afară de accesul la un card și la un cont, Revolut Junior permite retragerea de bani de la ATM, realizarea de plăți online și în magazine, transferul instantaneu de bani din contul părintelui către cel al copilului.

În funcție de tipul de plan deținut de adult, Revolut Junior adaugă o serie de facilități pentru utilizatori, cum ar fi: alocațiile (părinții pot stabili o sumă fixă care să fie virată la anumite intervale de timp în contul copilului), provocările (părinții pot stabili o listă de activități în casă sau în sprijinul familiei pentru care copilul să primească o sumă simbolică, în momentul îndeplinirii sarcinii), obiectivele (permit părinților să creeze pușculițe virtuale care să-i ajute pe copii să economisească atunci când vor să marcheze un moment foarte important, când vor să cumpere un obiect mai costisitor sau vor să recompenseze o realizare).

Contul Junior este o extensie a contului Revolut al părintelui. Google Pay este valabil și în Marea Britanie și în alte piețe din Spațiul Economic European și este necesar ca utilizatorul să dețină un cont Google. In România, adolescenții cu vârste peste 16 ani își pot configura un cont Google Pay.

Revolut Junior a fost lansat în România în martie 2020. Toate cele 4 planuri disponibile în portofoliul Revolut sunt „prietenoase cu familia” și pot fi asociate cu 1 cont Junior pentru 1 copil (Standard), 2 conturi Junior pentru 2 copii (Plus și Premium) sau maximum 5 conturi Junior pentru 5 copii (Metal)”, spun reprezentanții Revolut.

Potrivit unui studiu realizat în octombrie 2021 printre utilizatorii Revolut Junior, 48% dintre clienții români consideră că vârsta potrivită pentru a da copiilor acces la un card este între 11-14 ani, iar 51% dintre respondenți au apreciat că vârsta potrivită pentru a lăsa copiii să-și administreze banii de buzunar este între 6-10 ani. Conform aceluiași studiu, 55% dintre părinții români apreciază că cei mici ar trebui să economisească bani pentru a-și cumpăra orice își doresc, iar 76% declară că economisirea este cea mai importantă deprindere legată de bani care ar trebui dobândită încă de la vârstele mici. În privința sumelor alocate săptămânal copiilor, ca bani de cheltuială, cei mai mulți părinții români consideră suficientă suma de 60 de lei (pentru copiii cu vârste între 6-10 ani), respectiv între 60 și 120 lei pentru cei cu vârste între 11 și 17 ani.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY