Google, acuzată de inginerii financiare de 3,9 miliarde de dolari

Trimite și altora

Autoritățile olandeze acuză gigantul informatic Google că ar fi folosit scheme de inginerie financiară pentru a evita plata unor taxe pentru venituri de 15,9 miliarde de euro, înregistrate în Uniunea Europeană. Suma reprezintă aproximativ șapte la sută din veniturile Google din anul 2016.

Concret, compania Google ar fi plimbat acești bani între conturile unor subsidiare înregistrate în Irlanda, Olanda și Insulele Bermude. Ca urmare a acestor mutări, Google ar fi evitat plata a 3,9 miliarde de dolari. Reprezentanții Google au recunoscut faptele, au declarat că vor plăti suma de 3,9 miliarde de dolari și că se vor supune legislației fiscale din țările Uniunii Europene.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Gerul Bobotezei
Next articleSamsung a prezentat cel mai mare ecran de televizor din lume
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × one =