986 tone de material antiderapant, folosite pe drumurile județene

Trimite și altora

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 18 ianuarie 2022, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza condițiilor meteorologice extreme, respectiv a căderilor masive de zăpadă și a viscolului puternic din cursul zilei de luni, 17 ianuarie 2022, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de stratul de zăpadă depus pe carosabil într-un interval de timp foarte scurt și de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.

Cu toate acestea, pe adresele Consiliului Județean Cluj și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență nu s-au semnalat cazuri de autovehicule sau persoane blocate pe drumurile județene.

Astfel, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 17 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 34 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 18 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 31 de drumuri judeţene, cu 17 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 320 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de luni s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 16 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 16 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 240 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 18 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 29 de drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 246 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de luni s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 180 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Orice eventuală sesizare referitoare la acțiunile de deszăpezire pe drumurile județene poate fi făcută la numerele de telefon: 0725.350.028, 0264.593.806, fax: 0264.590.577, sau la adresa de e-mail: office.dadpp@cjcluj.ro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × 4 =