428 tone de material antiderapant, pe drumurile din județ

Trimite și altora

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, 9 martie 2022, pe raza judeţului Cluj, pe mai multe sectoare de drum, cu precădere situate în zona de munte a județului, circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă înregistrate mai ales în zona montană, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 8 martie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 30 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 20 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 6 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 220 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 16 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 5 drumuri judeţene, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 127 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 81 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Reamintim în acest context faptul că orice eventuală sesizare referitoare la acțiunile de deszăpezire pe drumurile județene poate fi făcută la numerele de telefon: 0725.350.028, 0264.593.806, fax: 0264.590.577, sau la adresa de e-mail: office.dadpp@cjcluj.ro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleSituația COVID-19 în țară
Next articleSe reiau lucrarile pe drumul județean Țaga-Sucutard

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × two =