Primul refugiat de război ucrainean, angajat la Poșta Română

Trimite și altora

Poșta Română este, de astăzi, noul loc de muncă pentru o ucraineancă din Kiev, refugiată de război în România încă de la începutul conflictului militar din țara ei. Cu o bogată experiență profesională acumulată în sectorul corporate din Ucraina, ca director comercial, noua angajată a companiei își va reorienta activitatea profesională și urmează să lucreze în domeniul serviciilor poștale internaționale.    

Anastasia Kulakova este originară din Kiev, capitala țării vecine, iar, până ca țara ei să fie atacată de către armata Federației Ruse, ocupa funcția de director comercial în cadrul Loteriei Naționale Ucrainiene. Mamă a doi copii, un băiat de 11 ani și o fată de 6 ani, aceasta a ales să se refugieze din calea războiului în București, unde locuiește în apartamentul unor români plecați la muncă în străinătate.

Pe lângă germană și engleză, limbi studiate în cadrul Facultății de Afaceri Internaționale, noul angajat al Poștei Române are marele avantaj că știe, aproape de perfecțiune, să vorbească și limba română, aspect care a contat în tot procesul de adaptare în România, inclusiv în privința hotărârii de a încerca să acceseze un nou loc de muncă, pe piața de profil.

“Suntem convinși că experiența profesională de înalt nivel a Anastasiei va conta mult în adaptarea la noile condiții de muncă, astfel încât eforturile de acomodare să fie depășite cu ușurință. Capacitatea de a comunica în mai multe limbi de circulație internațională va conta foarte mult și va aduce un plus de valoare muncii sale în Poșta Română. Colegii de birou vor fi un sprijin real în procesul Anastasiei de acomodare la viața din România. Pe lângă multe lucruri pe care le va avea de învățat, noua noastră colegă va simți, cu siguranță, că familia poștașilor este una primitoare și foarte unită, indiferent de greutățile care ies în cale”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Anastasia a ales varianta de a lucra în baza unui contract cu jumătate de normă, de patru ore, restul timpului fiind nevoită să-l aloce grijii pentru copiii săi.

“Deși sunt născută în Kiev, am avut ocazia fericită să învăț limba română în timpul vacanțelor de vară, la bunicii din Republica Moldova. Cunoașterea limbii române a fost un criteriu esențial pentru mine în decizia de a rămâne în România și a încerca să îmi continui aici viața, împreună cu copiii mei, care sunt deja la școală. Nu am vrut să ajung în Mare Britanie sau Gemania, țări ale căror limbi le vorbesc, pentru că doresc să fiu cât mai aproape de țara mea, la distanță mică. În Kiev mi-au rămas atât părinții, cât și soțul. Le sunt extrem de recunoscătoare tuturor românilor pentru tot sprijinul primit aici. Deși durerea despărțirii de locurile și mediul din țara noastră este mare, vom încerca să facem totul pentru ca viața noastră să meargă înainte, iar adaptarea de aici să fie cât mai ușoară. Deja copiii au început să învețe câte ceva din limba română, colegii de la școală fiind de mult ajutor în acest sens, iar eu mă descurc cu traseele transportului în comun”, s-a destăinuit Anastasia Kulakova, la sfârșitul primei zile de muncă la Poșta Română.

Comments

comments

SHARE
Previous articleVezi cât a împrumutat România de la UE și care sunt dobânzile
Next articleO companie de software din Cluj a fost achiziționată de americani
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 − 9 =