Primul ecosistem IT din Chișinău, Digital Park, va fi inaugurat printr-o conferință internațională

Trimite și altora

Primul ecosistem IT din Republica Moldova, Digital Park, va fi inaugurat în data de 4 decembrie, printr-o conferință internațională de IT. Digital Park este o investiție bronfield, realizată pe platforma Tracom, fosta uzină de tractoare din centrul Chișinăului. Cei care doresc să participe la conferința de lansare a Digital Park o pot face AICI.

La conferința internațională vor participa reprezentanți ai unor companii și organizații de top din Republica Moldova, România și alte țări ale Uniunii Europene. Digital Park este un proiect al grupului Star Net, lansat de antreprenorul Alexandru Machedon. Acest proiect este deja un hub destinat deopotrivă start-up-urilor și dezvoltatorilor internaționali de software.

Deja, din proiectul Digital Park a fost finalizat un prim bloc înalt de opt etaje. Acesta va fi prima clădire verde din Republica Moldova. Procesul de certificare a fost deja început.

Proiectul are trei faze. Prima fază a presupus construirea și amenajarea a 8.350 de metri pătrați de birouri, 520 metri pătrați de lobby-uri și de săli de conferințe, 930 de metri pătrați restaurante și cafenele, 1 hectar de spații verzi și 340 de locuri de parcare.

Faza a doua, cea mai amplă, presupune construirea și amenajarea a încă peste 25.000 de metri pătrați.

Faza a treia a proiectului Digital Park va începe după finalizarea fazei a doua.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

ten − two =