Clujul continuă să atragă noi investiții

Trimite și altora

În ciuda consecințelor pandemiei de coronavirus și a războiului din Ucraina, Clujul continuă să atragă investiții importante. Unele dintre ele sunt realizate de companii străine, altele de antreprenori locali, care doresc să se extindă. Investitorii sunt atrași de forța de muncă bine calificată, precum și de dinamica excelentă a economiei locale. Potrivit unui studiu al Băncii Mondiale, Clujul este orașul cu cea mai rapidă creștere economică din Uniunea Europeană din ultimii 20 de ani. Aceste informații sunt confirmate de datele Eurostat, care arată că economia Clujului s-a dublat în ultimul deceniu.

Economia clujeană experimentează o creștere robustă, în condițiile în care zona metropolitană continuă să atragă noi investitori. Cele mai dinamice domenii sunt industria IT și cea electronică, producția industrială și de alimente, serviciile pentru afaceri și logistica. Ultima investiție inaugurată aparține unei companii românești din domeniul comerțului cu produse electronice și a fost realizată în comuna Apahida, spune fondatorul companiei Vitacom, omul de afaceri Vasile Vita.

În ultimele luni, pe lista noilor investiții anunțate în Cluj se află o fabrică de lactate deținută de un grup olandez, un fabrică de medicamente în Turda, deținută de o companie germană, un centru logistic realizat de o companie românească, precum și un mare ansamblu comercial și de birouri, realizat de un grup românesc. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY