Clujul continuă să atragă investiții, în ciuda pandemiei

Trimite și altora

În ciuda pandemiei de coronavirus, Clujul continuă să atragă investiții. Este vorba, mai ales, de companii care activează în domenii de înaltă tehnicitate, precum IT-ul. Mai mult, experții se așteaptă ca, în perioada următoare, Clujul să atragă unele investiții care, înainte de pandemie, ar fi fost realizate în Asia.

Economia Clujului dă semne de revenire, după încheierea stării de urgență. Clujul atrage investitori interesați de domenii de înaltă tehnicitate. Ultima investiție anunțată este cea a companiei finlandeze Happeo, care produce software. Această companie a atras o finanțare de 12 milioane de euro din partea unui fond de investiții, iar banii sunt utilizați pentru a se extinde la nivel internațional.

Compania finlandeză, care avea o valoare estimată de 48 de milioane de euro, are birouri în Helsinki, Finlanda, și în Amsterdam, Olanda. Compania în cauză a decis să se extindă în Cluj-Napoca, România, Chicago, Statele Unite ale Americii și Toronto, Canada. Însă această investiție nu este un fenomen izolat.

Mai multe companii din domenii precum IT-ul, ingineria sau serviciile pentru afaceri au anunțat că își vor extinde activitatea la Cluj, chiar dacă pandemia de coronavirus nu s-a încheiat. Mai mult, sunt companii olandeze, germane și canadiene care și-au planificat anul trecut investiții în Asia și care, acum, în noul context sanitar, s-au reorientat. Ele preferă Europa Centrală și de Est, iar Clujul rămâne una dintre destinațiile preferate ale investitorilor străini, spun experții. Și aceasta pentru că absolvenții universităților clujene au deopotrivă abilități tehnice și capacitatea de a comunica în mai multe limbi.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

20 − nineteen =