Trei drumuri județene, modernizate cu fonduri europene

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico – economici ai investițiilor care vizează, în cadrul a două mari proiecte cu finanțare europeană, modernizarea a trei drumuri județene.

Sunt vizate, astfel, drumurile județene

–         DJ 103K Căpușu Mare – Râșca – Beliș (de la km 9+435 la km 35+155),

–         DJ 103L (intersecție cu DJ 103K) – Râșca (de la km 5+100 la km 8+000) și

–         DJ 170B Topa Mică – Așchileu Mic  (de la km 0+000 la km 8+000).

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă: „Este o sumă consistentă, din fonduri europene, pe care ne propunem să o folosim pentru a moderniza încă trei drumuri județene. E vorba de lucrări complexe, în profunzimea drumului, menite să asigure o cât mai mare durată de exploatare, în condiții optime”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, afirmă că modernizarea rețelei de drumuri județene înseamnă o datorie a administrației publice față de toți cetățenii județului. El a adăugat că obiectivul Consiliului Județean este de a extinde și moderniza rețeaua de drumuri județene, pentru a asigura o dezvoltare echilibrată a întregului teritoriu al Clujului.

În această etapă, Consiliul Județean Cluj derulează deja contractul de servicii de proiectare și asistență tehnică pentru realizarea documentațiilor necesare modernizării celor trei drumuri județene.

Valoarea totală a investiției care vizează modernizarea DJ 103K și DJ 103L este de 216.383.397,46 lei iar cea care are ca scop modernizarea drumului județean DJ 170B este de 63.194.064,19 lei.

Intenția Consiliului Județean Cluj este ca finanțarea să fie asigurată în procent de 98% din fonduri europene și 2% din bugetul județului. De asemenea, cheltuielile neeligibile urmează a fi suportate din bugetul județului.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY