Mai mult de jumătate din drumul Gilău – Mărișel a fost asfaltat

Trimite și altora

Lucrările desfășurate de Consiliul Județean (CJ) Cluj în vederea finalizării, cu fonduri europene, a modernizării drumului județean DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, continuă cu lucrări la cele zece poduri aflate în reabilitare, printre care un pod nou la care s-a asigurat variantă ocolitoare.

Totodată, pe mai mult de jumătate din lungimea drumului, mai exact pe 24 de kilometri, a fost deja așternut primul strat de asfalt, fiind demarate și lucrările de așternere a celui de-al doilea strat, cel de uzură.

De asemenea, au fost montate 76 de podețe tubulare noi și au fost realizate șanțuri de pământ și șanțuri betonate pe o lungime însumată de peste 32 de kilometri.

,,𝑈𝑟𝑚𝑎̆𝑟𝑖𝑚 𝑖̂𝑛𝑑𝑒𝑎𝑝𝑟𝑜𝑎𝑝𝑒 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑠 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑖̂𝑛𝑐𝑎̂𝑡 𝑙𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑢𝑙 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎̆𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑖̂𝑛𝑑𝑒𝑝𝑙𝑖𝑛𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎̆ 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑠𝑡𝑎𝑛𝑑𝑎𝑟𝑑𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑠̦𝑖 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆. 𝐷𝑎𝑡𝑎̆ 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡̦𝑎 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑒𝑔𝑖𝑐𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑡𝑢𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐𝑎̆ 𝑎 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑒𝑎𝑛 107𝑃, 𝑛𝑒 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑚 𝑐𝑎 𝑖̂𝑛 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑠𝑐𝑢𝑟𝑡 𝑡𝑖𝑚𝑝 𝑝𝑜𝑠𝑖𝑏𝑖𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡̦𝑖𝑖 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑚𝑒” a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În această etapă se mai execută operațiuni constând în lucrări de asfaltare, realizarea de ziduri de sprijin, rigole și șanțuri.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × one =