UBB, printre cele mai bune 1 la sută universități din lume

Trimite și altora

Universitatea Babeș-Bolyai se află, din nou, pe primul loc în România în privința rezultatelor academice și în privința cercetării științifice. Acest lucru rezultă dintr-un metaranking care ia în considerare clasarea universităților românești în cele mai relevante topuri internaționale, precum Shanghai, QS sau Times Higher Education. Conducerea universității clujene vrea să își consolideze această poziție prin intermediul unor investiții importante, care să îi consolideze capacitatea administrativă.

Obiectivul asumat de rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, este acela de a obține statutul de universitate de clasă mondială. Pentru a atinge acest obiectiv și pentru a întări cooperarea dintre cele 22 de facultăți din cadrul universității, au fost create șase școli academice, care coordonează facultățile și institutele de cercetare, spune rectorul Daniel David.

O altă strategie este integrarea facultăților în mari rețele europene, capabile să asigure transferul de bune practici din domeniul academic, spune decanul celei mai mari facultăți, cea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Răzvan Mustață.

Conducerea universității clujene a anunțat că va investi sume importante pentru a consolida cooperarea dintre facultăți. Universitatea a câștigat o finanțare de 6,8 milioane de lei pentru a crea o rețea de cercetare academică menită să livreze rezultate de calibru internațional. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY