Începe evaluarea candidaturilor pentru construirea Centrului Integrat de Transplant de la Cluj

Trimite și altora

Proiectul Consiliului Județean Cluj de edificare a singurului Centru de Transplant Multiorgan din România și din sud-estul Europei avansează în ritm susținut. Luni, 7 noiembrie a.c., s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru construirea acestui obiectiv medical de o importanță aparte atât pentru județul Cluj cât și pentru întreaga țară.

Proiectul a trezit interesul societăților specializate în domeniu, fiind depuse nu mai puțin de patru candidaturi pentru edificarea Centrului Integrat de Transplant de la Cluj. În perioada următoare comisia de evaluare va analiza documentațiile primite iar candidații selectați conform criteriilor stabilite vor fi invitați să depună ofertele tehnico-financiare.

Edificiul medical ultramodern, de pe str. Hașdeu, va integra facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal, iar în cadrul acestuia toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va avea 280 de paturi pentru pacienți, 176 de locuri de parcare și va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport etc.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY