Creștere semnificativă pentru industria serviciilor pentru afaceri din România

Trimite și altora

România continuă să atragă investitori în domeniul serviciilor pentru afaceri, în timp ce companiile deja prezente cunosc o dezvoltare accelerată. Este vorba de o industrie care oferă servicii precum cele de contabilitate, relațiile cu clienții sau administrarea de la distanță a lanțurilor logistice. Unul dintre cele mai importante centre de servicii pentru afaceri din România este Clujul, oraș în care se află aproximativ 15 la sută din totalul angajaților români din acest domeniu.

Unul dintre sectoarele economiei românești care a cunoscut o dezvoltare accelerată este cel al serviciilor pentru afaceri. Această creștere este consecința dezvoltării economiei românești din ultimii ani, spune reprezentanta unei companii clujene, Carmen Bindaș.

Numărul angajaților clujeni în domeniul serviciilor pentru afaceri a depășit pragul de 22.000. Dinamica acestui sector al economiei este comparabilă cu cea a domeniului IT. Multe companii internaționale investesc în Cluj deoarece universitățile clujene oferă o forță de muncă de bună calitate, spune reprezentanta altei companii, Anca Burghelea.

În ultimii trei ani, numărul angajaților din sectorul serviciilor pentru afaceri a crescut cu 30 la sută, la nivel național. Cele mai mari creșteri salariale din acest domeniu au fost înregistrate în București, Transilvania și Banat. Cele mai mari salarii au fost oferite, în acest an, angajaților capabili să vorbească fluent în chineză, cehă și suedeză. De asemenea, au crescut salariile angajaților cu competențe tehnologice. La nivelul industriei, veniturile cumulate ale companiilor prezente în România au crescut cu 22 la sută.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY