Podul din localitatea Pâglișa se va demola VEZI care este investiția pentru noul pod

Trimite și altora

Contractul pentru demolarea podului situat pe drumul județean 161, la kilometrul 30+977, în localitatea Pâglișa și construirea unuia nou pe același amplasament a fost semnat.

Necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea de degradare în care se afla acesta. Astfel, în baza propunerii experților în domeniu, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou.

„𝐶𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑢𝑟𝑚𝑎𝑟𝑖𝑚 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑎 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑜𝑑𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑛𝑒 𝑠𝑎 𝑜𝑓𝑒𝑟𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎𝑛𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑙𝑎 𝑡𝑟𝑎𝑓𝑖𝑐 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑑𝑒 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑠𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑓𝑜𝑟𝑡. 𝐴𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙, 𝑎𝑣𝑎𝑛𝑠𝑎𝑚 𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑢𝑛𝑢𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑎𝑚𝑝𝑙𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑑𝑒𝑚𝑎𝑟𝑎𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑜𝑢𝑎 𝑝𝑜𝑑𝑢𝑟𝑖 𝑛𝑜𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑙𝑒 𝑉𝑎𝑙𝑒𝑛𝑖 𝑠𝑖 𝐽𝑖𝑐ℎ𝑖𝑠𝑢 𝑑𝑒 𝐽𝑜𝑠 𝑠𝑖 𝑎𝑙𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑜𝑟 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖 𝑎𝑢 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒 𝑖𝑛 𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑎𝑛𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑡𝑟𝑒𝑐𝑢𝑡” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Noul pod va avea o lungime de 34,60 metri și o singură deschidere în lungime de 25,40 metri, aceasta reprezentând distanța între două picioare de pod. În ceea ce privește partea carosabilă, aceasta va avea lățime de 7,80 metri. De asemenea, vor exista două trotuare cu o lățime de 1,15 metri.

În ceea ce privește calea de rulare, aceasta este prevăzută cu hidroizolație performantă, protecție pentru hidroizolație și două straturi de asfalt. Nu în ultimul rând, în cadrul investiției vor fi executate lucrări de amenajare a albiei, prin realizarea de ziduri de dirijare.

Pe parcursul execuției lucrărilor la noul pod circulația rutieră se va derula pe unul provizoriu în lungime de 14,80 metri, amplasat în amonte de podul existent și care va fi realizat din elemente prefabricate.

Investiția are o valoare de 6.305.521 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”. Lucrările vor demara la începutul anului viitor, de îndată ce condițiile meteorologice vor permite desfășurarea în bune condiții a acestor categorii de operațiuni. Durata maximă de execuție este de 36 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY