Podul din localitatea Pâglișa se va demola VEZI care este investiția pentru noul pod

Trimite și altora

Contractul pentru demolarea podului situat pe drumul județean 161, la kilometrul 30+977, în localitatea Pâglișa și construirea unuia nou pe același amplasament a fost semnat.

Necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea de degradare în care se afla acesta. Astfel, în baza propunerii experților în domeniu, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou.

„???? ?? ??????? ???? ?? ????? ???????? ??????? ?? ????????? ???????? ?? ????? ??????????????? ?? ?????? ???????? ?????? ?? ????????? ?? ???????. ??????, ??????? ?? ?????? ???? ??????? ???? ??? ????? ???? ? ??????? ???? ??????????? ????? ???? ?????? ??? ??? ???????????? ?????? ?? ???ℎ??? ?? ??? ?? ??? ????? ??????? ?? ???? ?????????? ?? ?????? ?????? ??????” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Noul pod va avea o lungime de 34,60 metri și o singură deschidere în lungime de 25,40 metri, aceasta reprezentând distanța între două picioare de pod. În ceea ce privește partea carosabilă, aceasta va avea lățime de 7,80 metri. De asemenea, vor exista două trotuare cu o lățime de 1,15 metri.

În ceea ce privește calea de rulare, aceasta este prevăzută cu hidroizolație performantă, protecție pentru hidroizolație și două straturi de asfalt. Nu în ultimul rând, în cadrul investiției vor fi executate lucrări de amenajare a albiei, prin realizarea de ziduri de dirijare.

Pe parcursul execuției lucrărilor la noul pod circulația rutieră se va derula pe unul provizoriu în lungime de 14,80 metri, amplasat în amonte de podul existent și care va fi realizat din elemente prefabricate.

Investiția are o valoare de 6.305.521 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”. Lucrările vor demara la începutul anului viitor, de îndată ce condițiile meteorologice vor permite desfășurarea în bune condiții a acestor categorii de operațiuni. Durata maximă de execuție este de 36 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY