A fost finalizată construcția podului din localitatea Văleni

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a finalizat construcția podului din localitatea Văleni, comuna Călățele, situat pe drumul județean 108C, la km 40+700.

Ca ultimă etapă a lucrărilor, a fost realizată așternerea celor două straturi de asfalt pe suprafața podului, precum și pe calea de rulare, în amonte și în aval de noul pod.

De asemenea, au fost montate balustrade de siguranță pe toată lungimea trotuarului destinat pietonilor ce traversează podul, precum și parapeți metalici pe o lungime de peste 60 de metri, inclusiv în zona în care lucrările de modernizare au vizat regularizarea albiei.

Valoarea investiției a fost de 1.250.000 de lei, finanțarea fiind asigurată integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj.

„𝘌 𝘶𝘯 𝘱𝘰𝘥 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯 𝘴𝘪 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳, 𝘶𝘯 𝘦𝘵𝘢𝘭𝘰𝘯 𝘭𝘦𝘨𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘧𝘦𝘭𝘶𝘭 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘱𝘶𝘯𝘦𝘮 𝘴𝘢 𝘳𝘦𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘮 𝘴𝘢𝘶 𝘴𝘢 𝘳𝘦𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘪𝘮 𝘯𝘶𝘮𝘦𝘳𝘰𝘢𝘴𝘦 𝘢𝘭𝘵𝘦 𝘱𝘰𝘥𝘶𝘳𝘪 𝘢𝘮𝘱𝘭𝘢𝘴𝘢𝘵𝘦 𝘱𝘦 𝘥𝘳𝘶𝘮𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘯𝘦” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Necesitatea executării acestor lucrări a fost determinată de faptul că podul se afla într-o avansată stare de degradare, cauzată de fenomenele hidrometeorologice extreme înregistrate în vara anului trecut.

În acest context, după demolarea podului deteriorat, s-a trecut la executarea unuia nou, conform celor mai recente standarde și normative în vigoare, lucrările vizând inclusiv regularizarea albiei aferente.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eleven − 8 =