Contract de 1,61 miliarde de lei pentru modernizarea unei căi ferate din județul Cluj

Trimite și altora

CFR a anunțat că a semnat un contract în valoare de 1,61 miliarde de lei pentru modernizarea unei căi ferate din județul Cluj. Contractul a fost obținut de consorțiul româno-francez Arcada – Alstom, potrivit Transylvania Today

Contractul vizează modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Aghireșu, în lungime de 30,4 kilometri. Lucrările de modernizare trebuie efectuate în 42 de luni.

La finalul lor, pe acest tronson, trenurile de pasageri vor putea circula cu o viteză maximă de 160 de km/h, iar cele de marfă cu o viteză maximă de 120 km/h. Anunțul conducerii CFR vine după ce același consorțiu, în urmă cu câteva zile, a semnat și contractul pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Aghireșu – Poieni.

Valoarea acestui contract este de 1,53 miliarde de lei. Și acest tronson ar urma să aibă aceleași caracteristici tehnice. Contractul include și modernizarea gărilor de pe traseu, precum și a unor elemente de infrastructură adiacente.

Cele două tronsoane sunt părți ale magistralei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea, lungă de 166,2 km. Fondurile necesare pentru plata lucrărilor provin, în principal, din PNRR.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY