Parteneriat maghiaro-chinez pentru construirea unei linii ferate de mare viteză Budapesta – Cluj-Napoca

Trimite și altora

Guvernele Chinei și Ungariei au decis să încheie un parteneriat, prin intermediul căruia autoritățile de la Beijing le vor sprijini pe cele de la Budapesta în tentativa acestora de a deveni principalul centru fevoriar, logistic și de distribuție din această parte a Europei. Concret, guvernul chinez îl va sprijini pe cel maghiar, care dorește să construiască patru linii ferate de mare viteză: Budapesta – Bratislava, Budapesta – Praga, Budapesta – Varșovia și Budapesta – Cluj-Napoca, transmite TransylvaniaToday.ro.

Aceste proiecte ar urma să fie concretizate în următorii 10-15 ani. Astfel, Budapesta va deveni cel mai important nod feroviar din Europa Centrală. Autoritățile de la Budapesta consideră că China este cel mai potrivit partener pentru dezvoltarea acestei rețele, pentru că două treimi din liniile ferate de mare viteză din lume se află în țara asiatică.

Rețeaua formată din cele patru linii urmează să fie completată și cu linia ferată de mare viteză Budapesta – Belgrad. Aceasta ar urma să fie finalizată până în 2025. Potrivit ministrului maghiar de Externe, Peter Szijjárto, pe lângă traficul de pasageri, această linie ar urma să fie folosită și pentru a aduce în Europa Centrală mărfurile chinezești descărcate în porturile din Grecia aflate sub controlul comercial al Beijingului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDacia a devenit cel de-al treilea brand auto vândut în Europa
Next articleClujul va avea un nou mall
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × 5 =