Undă verde pentru modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca

Trimite și altora

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca a fost semnat, potrivit reprezentanților CFR.

Studiul de fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe Coșlariu – Cluj-Napoca, în lungime de aproximativ 99 km, au drept scop identificarea soluției optime din punct de vedere tehnic, economic și operațional pentru modernizarea liniei de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca, ținând cont de conformarea în relație cu standardele europene și cerințele de interoperabilitate la nivelul rețelei feroviare românești.

Astfel, contractul în valoare de 41.842.445 RON (fără TVA), pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, în vederea modernizării liniei de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca, pentru viteza maximă de circulație de 160 km/h pentru trenurile de călători, respectiv 120 km/h pentru trenurile de marfă, a fost semnat de către Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA și Asocierea TPF Inginerie SRL – SC ISPCF SA – SC BAICONS IMPEX SRL.

Sursă de finanțare a proiectului o reprezintă Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, și Bugetul de Stat (15%), iar durata contractului este de 23 de luni.

Obiectivele specifice sunt:

  • creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune;
  • creșterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turiști;
  • creșterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern și internațional;
  • îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY