10 milioane de lei pentru digitalizarea infrastructurii de apă din Cluj

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a aprobat cofinanțarea în sumă de 186.120 lei pentru proiectul „Digitalizarea infrastructurii de apă si apă uzată a operatorului regional – contorizare inteligentă”, aflat în pregătire și care urmează să fie depus de Compania de Apă Someș în vederea obținerii finanțării nerambursabile.

Acest nou proiect european, ce vizează optimizarea operării infrastructurii și creșterea siguranței în exploatare, vine în completarea celui aflat deja în derulare la nivelul Companiei de Apă Someș, prin care se implementează un sistem informatic integrat pentru toate investițiile realizate în cadrul mega-proiectului european în valoare de peste 400 milioane de euro.

Proiectul referitor la eficientizarea și sustenabilitatea, prin digitalizare, a infrastructurii de apă din județul Cluj urmează să fie depus pentru finanțarea europeană în cadrul POIM 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 9.908.291 lei, din care 9.306.000 este valoarea eligibilă nerambursabilă, 186.120 lei reprezintă cofinanțarea de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile nerambursabile asigurate de Consiliul Județean Cluj, iar restul sumei este plătit de Compania de Apă Someș S.A.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY