Starea drumurilor din județul Cluj în condiții de iarnă

Trimite și altora

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 30 ianuarie 2023, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier. Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 29 ianuarie a.c., s-a acţionat pe 15 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 12 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe cinci drumuri judeţene, cu patru utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 100 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu nouă utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu patru utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 90 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu șase utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 59 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe două drumuri judeţene, cu două utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi nu a fost necesară intervenția în ceea ce privește activitatea pe timp de iarnă. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 11 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY