65 de milioane de euro în infrastructura de apă și canalizare a județului Cluj

Trimite și altora

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a realizat, împreună cu conducerea Companiei de Apă Someș S.A., o analiză a activității derulate de această societate în anul 2022.

Astfel, în anul recent încheiat au fost finalizate și recepționate primele șapte contracte de lucrări finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în valoare totală de cca. 60.000.000 de euro. Dintre acestea, patru au vizat extinderi și reabilitări ale rețelele de apă și canalizare pe teritoriul a nu mai puțin de 40 de localități urbane și rurale clujene: Dej, Gherla, Huedin, respectiv comunele Bobâlna, Recea Cristur, Unguraș, Mica. De asemenea, în 2022 au fost semnate șase noi contracte de lucrări din fonduri europene, în valoare de cca. 57.000.000 de euro, din care peste 70% vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, în 2022 au fost finalizate și recepționate 10 noi investiții, în valoare totală de 4.800.000 de euro, ce au fost finanțate direct de Consiliul Județean Cluj, din fondul special constituit în vederea implementării proiectelor locale ce nu au fost cuprinse în programele majore de investiții din fonduri europene.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY