Investiție de 77 de milioane de lei în rețeaua de apă și canalizare din Cluj-Napoca

Trimite și altora

Compania de Apă Someș va investi peste 77 de milioane de lei în modernizarea rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca. Sunt vizate 114 străzi, în lungime de cca. 52,5 km

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, a semnat autorizația de construcție pentru și afirmă: „Această nouă investiție care prevede reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca, se adaugă celei similare, aflată deja în execuție, și care vizează extinderea conductelor pe nu mai puțin de 36 de străzi. Ambele contracte, în valoare totală de peste 30 de milioane de euro, vor îmbunătăți în mod semnificativ calitatea serviciilor oferite clujenilor”.

Contractul prevede înlocuirea completă a vechilor conducte de distribuție a apei pe 34 de străzi, pe cca. 20 km. De asemenea, vor fi reabilitați alți 7,5 km de conducte de apă de pe 11 străzi. În ceea ce privește modernizarea rețelei de canalizare, vor fi executate lucrări de înlocuire și reparații pe cca. 25 de km de conducte, amplasate pe 69 de străzi.

În valoare totală de 77.395.745 lei, investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020 derulat de Compania de Apă „Someș” S.A, societate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

În momentul de față contractul de lucrări este în procedură de achiziție publică, iar deschiderea ofertelor este prevăzută pentru data de 25 iulie a.c.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY