Creștere de 23% a profitului, la nivel de grup, pentru Banca Transilvania

Trimite și altora

Banca Transilvania a înregistrat o creștere a profitului net de 23%, față de anul trecut, la nivel de grup, ceea ce înseamnă 2,48 miliarde lei.

Astfel, profitul net consolidat al Grupului Financiar BT este, mai exact de 2.488,4 milioane lei, din care cel al băncii, de 2.178 milioane lei.

“Am continuat să fim cel mai mare finanțator din România și cel mai mare partener al programelor guvernamentale lansate în 2022. Am continuat, de asemenea, să investim în tehnologie, digitalizare și infrastructură și am consolidat poziția băncii și a Grupului BT pe piața locală. Rezultatele financiare confirmă așteptările noastre și sunt baza planurilor ambițioase pentru viitor”, susține Preşedintele Consiliului de Administraţie, Banca Transilvania, Horia Ciorcilă.

Activele Grupului Financiar BT au fost la finalul anului 2022 de 140,5 miliarde lei. Creditele au crescut până la 68 miliarde lei, iar depozitele au ajuns la 119,7 miliarde lei, din care 79,9 miliarde lei sunt ale clienţilor persoane fizice, iar 39,85 miliarde lei, ale persoanelor juridice.

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY