Moment istoric: Banca Transilvania a devenit prima bancă din România

Trimite și altora

Banca Transilvania a devenit, oficial, cea mai mare bancă din România. Ea a depășit astfel BCR, subsidiara grupului austriac Erste, și BRD, subsidiara grupului francez Societe Generale.

Astfel, pentru prima dată după 10 ani, BCR a pierdut poziția de cea mai importantă bancă din România. Trecerea Băncii Transilvania pe prima poziție s-a petrecut după achiziția BancPost.

Astfel, în primele șase luni ale anului, Banca Transilvania a ajuns la active de 75,3 miliarde de lei, în timp ce BCR a rămas la active în valoare de 70,2 miliarde de lei. Pachetul majoritar de acțiuni la BCR a fost cumpărat de Erste în anul 2006, pentru suma de 3,75 miliarde de euro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAutoExpert.ro: Roman SA ar putea să producă un camion militar german
Next articleCioloș cere demisia lui Dăncilă
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY