Ce soluții are ministrul Economiei pentru a reduce deficitul comercial al României

Trimite și altora

Guvernul încearcă să reducă deficitul comercial al României cu ajutorul unor scheme de ajutor de stat. Aceste ajutoare de stat sunt acordate companiilor care activează în domenii care au capacitatea de a crește exporturile sau de a reduce importurile. Informația a fost anunțată la Cluj de ministrul Economiei, Florin Spătaru, care s-a întâlnit cu reprezentanții mai multor companii cu capital românesc și internațional.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a constatat că o parte importantă a deficitului comercial al României este cauzat de importurile generate de sectoare precum materialele de construcții sau industria chimică. De aceea, el a propus scheme de ajutor de stat pentru companiile din aceste domenii care sunt capabile să producă pentru a satisface cererea de pe piața internă și chiar să genereze noi exporturi, după cum a afirmat Florin Spătaru.

O altă ramură a economiei capabilă să genereze exporturi semnificative este cea care se referă la semiconductori și la noi tehnologii. În acest domeniu, ajutoarele de stat vor viza mai ales acele companii capabile să asigure transferul tehnologic dinspre centrele de cercetare și inovare spre mediul de afaceri, a mai spus Florin Spătaru.

În acest moment, deficitul comercial al României este de aproximativ 30 de miliarde de euro pe an. Cu ajutorul noilor scheme de ajutor de stat, ministrul Economiei speră să reducă acest deficit cu 10 la sută. De asemenea, Florin Spătaru speră ca efectele acestor scheme de ajutor de stat să se resimtă în întreaga economie, iar companiile să devină mai profitabile, astfel încât să poată susține creșterea salariului minim pe economie la 500 de euro pe lună, din anul 2025.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY