Deficitul comercial al României se adâncește

Trimite și altora

Anul 2019 a adus o nouă creștere a deficitului comercial al României. Față de anul 2018, deficitul comercial a crescut cu 2,16 miliarde de euro.

Concret, exporturile României s-au ridicat la 69 de miliarde de euro, în timp ce importurile au fost de 86,2 miliarde de euro. O altă tendință îngrijorătoare este faptul că exporturile au crescut mai puțin decât importurile. Astfel, dacă exporturile românești au crescut cu 1,9 la sută, față de 2018, importurile au crescut cu 4,2 la sută, potrivit Institutului Național de Statistică.

Și în 2019, comerțul internațional al României a fost orientat, în principal, spre celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Comments

comments

SHARE
Previous articleMarea Britanie vrea mai mulți imigranți cu înaltă calificare
Next article1,4 milioane de lei pentru prevenirea abandonului școlar la UBB
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three + 5 =