Cum vrea ministrul Adrian Oros să reducă deficitul comercial al României

Trimite și altora

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, vrea să reducă rapid deficitul comercial înregistrat de România din tranzacțiile cu produse agricole și alimentare. El afirmă că, în următorii cinci ani, România ar trebui să revină pe excedent.

Potrivit ministrului Adrian Oros, România a înregistrat o creștere constantă a deficitului în comerțul cu produse agricole și alimentare. Dacă în anul 2015, deficitul era de 89 de milioane de euro, în ultimii doi ani, deficitul a depășit un miliard de euro. Și aceasta în contextul în care, în anul 2014, România înregistra un excedent de 500 de milioane de euro. Pentru a reveni la excedent, ministrul Adrian Oros dorește să reducă exporturile de materii prime și să crească exporturile de produse procesate. Pe lângă creșterea valorii exporturilor românești, această strategie ar avea și avantajul creării de locuri de muncă în industria alimentară din România. Pentru a obține acest rezultat, ministrul Agriculturii a anunțat că viitorul Plan Național Strategic din acest domeniu va favoriza crearea de capacități de depozitare și de procesare a produselor agroalimentare.

Comments

comments

SHARE
Previous articleZeci de producători din Transilvania, la SlanăFest
Next articleVia Cluj TV: Ce tronsoane de autostradă vor fi finalizate în Transilvania anul acesta
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × 1 =