Industria festivalurilor revine la normal la Cluj

Trimite și altora

Industria festivalurilor și a organizării de evenimente culturale și de divertisment a revenit la normal, după anii de pandemie. Organizatorii de festivaluri se așteaptă ca, în acest an, să depășească toate recordurile stabilite în anul 2019, dacă nu intervine vreun eveniment neprevăzut. Acest lucru este valabil atât pentru marile festivaluri precum TIFF, Untold sau Electric Castle, cât și pentru evenimente mai nișate.

Clujul este cunoscut drept orașul festivalurilor. O mare parte a turismului clujean se bazează pe aceste evenimente culturale sau de divertisment. De aceea, perioada pandemiei a însemnat o provocare imensă pentru organizatorii acestor evenimente. Ei au fost nevoiți să se adapteze și să devină mai buni pentru a putea supraviețui. Însă, în acest an, există toate șansele ca evenimentele organizate la Cluj să depășească toate recordurile, spune una dintre organizatoarele de evenimente, Alina Palade.

Pentru unii dintre organizatorii de festivaluri, anul 2023 ar urma să fie nu doar anul recuperărilor, ci și anul extinderii. Festivalul Untold este un exemplu în acest sens. În acționariatul companiei care organizează acest eveniment a intrat o firmă multinațională, care vrea să extindă brandul Untold la nivel internațional.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY