Ce preț trebuie să plătească clujenii pentru carnea de miel

Trimite și altora

Clujenii vor plăti în acest an mai mult pentru carnea de miel. Vremea rece și inflația reprezintă principalii factori care au dus la scumpirea acestui produs.

Ultimele decenii au dus la schimbarea comportamentului de consum al celor care cumpără carne de miel pentru Paști. În anii de după căderea comunismului, clujenii cumpărau câte un miel întreg, pe care îl împărțeau cu membrii familiei extinse. Însă, în ultimii ani, clujenii preferă să cumpere cantități mai mici, din magazine sau din piețe și mai rar de la păcurarii care au stâne în jurul orașului sau în Munții Apuseni.

În această perioadă, lanțurile de magazine din Cluj oferă carne de miel la prețuri variate, care încep de la 35 de lei pentru un kilogram și care pot ajunge până la 65 de lei pe kilogram, în funcție de calitatea cărnii și de faptul dacă aceasta include sau nu oase. La producătorii locali, prețul mediu este de 35 de lei pentru un kilogram de carne de miel. Există și magazine de lux, în care prețurile sunt mult mai mari. În acestea, 100 de grame de antricot de miel irlandez pot fi cumpărate cu aproape 100 de lei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY