Piețele volante, o sursă alternativă de aprovizionare pentru clujenii care își pun provizii pentru iarnă

Trimite și altora

Clujenii care vor să își pună provizii pentru iarnă au o alternativă mai bună decât supermarketurile sau decât piețele obișnuite din oraș. În fiecare cartier al Clujului sunt organizate așa-numitele piețe volante, în care sunt prezenți producătorii din județ. Acolo, clujenii pot cumpăra produse proaspete la prețuri foarte bune.

Piețele volante din Cluj îi reunesc pe producătorii agricoli din tot județul. Este vorba, în general, de gospodari care își cultivă terenurile proprii și care merg în oraș pentru a-și vinde surplusul de produse agricole. La tarabele improvizate din aceste piețe se găsesc dovleci și struguri de Turda, cartofi de Râșca, roșii și ridichi din Apahida sau varză și conopidă de la Căpușu Mare.

Cumpărătorii sunt mulțumiți de faptul că prețurile sunt mai mici decât cele din supermarketuri sau din piețele obișnuite, iar marfa este proaspătă. Piețele volante sunt organizate la Cluj de către Primărie, iar producătorii agricoli au acces în aceste piețe cu condiția să poată dovedi că ei sunt cei care au cultivat marfa vândută.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY