Clujul, pe lista orașelor recomandate călătorilor responsabili cu mediul

Trimite și altora

Clujul se află printre orașele recomandate pentru călători responsabili, adică preocupați de respectarea mediului înconjurător. Platforma de turism Momondo a realizat o clasificare a 167 de orașe pe care le recomandă utilizatorilor săi. Clujul se află pe locul 86 în lume, în timp ce Bucureștiul se află pe locul 105.

Turismul global a devenit una dintre cele mai importante surse de poluare. De aceea, operatorii din domeniul turismului încearcă să promoveze comportamentul responsabil față de mediu. O metodă pentru a realiza acest lucru este promovarea orașelor recomandate călătorilor responsabili. Este vorba de orașe care promovează transportul public verde, precum și mijloace alternative de a descoperi împrejurimile acestor orașe, precum cicloturismul. Clujul mizează tot mai mult pe biciclete, spune reprezentantul unui club de cicloturism, Iustin Lupu.

Includerea Clujul în lista orașelor recomandate călătorilor responsabili este o oportunitate, spune jurnalista Ana Luca de la revista Transylvania Today.

Operatorii internaționali din domeniul turismului se așteaptă ca numărul turiștilor internaționali care vor vizita cele 167 de orașe de pe listă să ajungă la 800 de milioane de persoane pe an, în 2025.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY