Suitcase Magazine include Clujul pe lista celor mai bune nouă orașe ale artei din lume

Trimite și altora

Prestigioasa revistă turistică Suitcase Magazine a inclus Clujul pe lista celor mai interesante orașe artistice recomandate drept destinații turistice de excelență. Pe listă se mai află orașe precum Viena, Paris, Kyoto sau Oslo. Printre elementele care i-au influențat pe redactorii revistei se numără prezența unor centre culturale precum Fabrica de Pensule ori Universitatea de Artă și Design.

Prestigiul internațional al artei produse la Cluj a determinat includerea orașului pe lista destinațiilor de călătorie pentru anul 2022, alcătuită de redactorii Suitcase Magazine. Jurnaliștii afirmă că Clujul poate fi comparat cu Berlinul, care a trecut prin decenii de comunism impus de sovietici și a cărui creativitate a renăscut în ultimele decenii. Creativitatea este influențată de numărul mare de studenți, iar muzeele clujene sunt de un nivel cultural foarte bun. Printre argumentele pentru care revista recomandă Clujul se numără galeriile de artă și centrele culturale precum Fabrica de Pensule ori calitatea înaltă a educației oferită de Universitatea de Artă și Design. În acest moment, Clujul este unul dintre cele mai importante centre internaționale din domeniul picturii, după cum afirmă fostul rector al Universității de Artă și Design, profesorul Ioan Sbârciu.

Patrimoniul construit moștenit contribuie la prestigiul cultural al Clujului, afirmă decanul Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice, profesorul Șerban Țigănaș.

Pe lista celor nouă orașe ale artiștilor recomandate de Suitcase Magazine se mai află Viena din Austria, Oslo din Norvegia, Cairo din Egipt, Ghent din Belgia, Santa Fe din Statele Unite ale Americii, Kyoto din Japonia, Florența din Italia și Paris din Franța.

Foto: Ralu Runa

Comments

comments

SHARE
Previous articleCrește numărul pacienților COVID-19 internați la ATI
Next articleDacia a devenit cel de-al treilea brand auto vândut în Europa
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve + seventeen =