Lucrări de întreținere pe drumul Petea – Geaca

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 161Z Petea (DJ 161G) – Legii – Geaca (DJ 109C), cel mai recent drum integrat în rețeaua de drumuri pe care o are în administrare.

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector în lungime de aproape 7 kilometri, cuprins între km 0+000 și km 6+925 și vor fi finalizate cu asfaltarea sectorului de drum situat între km 0+000 și km 2+500.

Operațiunile vor consta în plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe, precum și așternerea unui strat de balast stabilizat pe un sector în lungime de 2,5 kilometri, ca etapă premergătoare asfaltării.

În această fază, constructorii execută săpături în vederea asigurării frontului de lucru pe sectorul de drum ce urmează a fi asfaltat dar și lucrări de realizare de podețe și accese la proprietăți pe raza localității Petea.

Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY