Aproape 5 milioane de lei au fost investiți în Școala Gimnazială Deficienți de Auz “Kozmutza Flora”

Trimite și altora

Lucrările de construcții aferente obiectivului Reabilitare structurală și reamenjare arhitecturală pentru clădirea de ateliere la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz “Kozmutza Flora” au fost finalizate și urmează să fie recepționate în cel mai scurt timp posibil.

Valoarea acestora a fost de 4.729.662,80 lei fără TVA, bani proveniți din fonduri europene.

În baza aceluiași proiect european, unitatea educațională va beneficia de mobilier, echipamente IT, dotări pentru stimulare senzorială și kinetoterapie, precum și de materiale educaționale și alte articole utile furnizării serviciilor specifice. În ceea ce privește stadiul achiziției acestor echipamente și dotări, acesta este de 80%.

Până în prezent, clădirea atelierelor educaționale și terapeutice a fost reabilitată și cuprinde:
– cabinetele de kinetoterapie și de psihologie;
– altelierele de ceramică și arte plastice;
– săli de clasă, de terapie și de comisie metodică;
– laboratorul IT.

Aici au fost realizate lucrări de refacere a termosistemului, de înlocuire a acoperișului și de recompartimentare a imobilului, astfel încât procesul de instruire să fie optimizat.

De asemenea, au fost refăcute tencuielile interioare și exterioare, tencuiala decorativă, a fost schimbată pardoseala, au fost refăcute/înlocuite instalațiile de încălzire, sanitare și electrice, precum și trotuarul perimetral atât spre stradă cât și spre curtea școlii.

Totodată, a fost montată o nouă tâmplărie interioară și exterioară.

Mai mult, au fost asigurate rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și grupuri sanitare pentru acestea. În vederea creșterii accesibilității, atât ușile cât și mobilierul sălilor sunt de diferite culori, astfel încât elevii cu nevoi speciale să distingă încăperile.

Comments

comments

1 comentariu

LEAVE A REPLY