Aeroportul din Cluj a anunțat trecerea la un sistem de aterizare a avioanelor în cazuri de ceață densă

Trimite și altora

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj anunță începerea proiectului „Asigurare condiții de operare CAT. III la pista de decolare aterizare 07-25” care va permite aterizarea avioanelor și în condiții de ceață densă. Sistemul va fi operațional la sfârșitul acestui an.

”Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în calitate de beneficiar al fondurilor nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat Contractul de Finanțare Nr.232/24.05.2023 pentru realizarea proiectului „Asigurare condiții de operare CAT. III la pista de decolare aterizare 07-25”.

Obiectivul proiectului constă în modernizarea sistemului actual de aterizare instrumentală (ILS – Instrument Landing System) de categoria a II-a, prin instalarea unor echipamente noi care îl vor include în categoria a III-a.

Odată cu creșterea performanței sistemului de aterizare instrumentală actual, de la CAT. II la CAT. III va crește nivelul de siguranță a operării zborurilor pe pista de decolare/aterizare, în cazul unei vizibilități reduse determinată de condiții meteorologice nefavorabile.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY