Tot mai mulți clujeni, interesați de plasamentele în artă

Trimite și altora

Tot mai mulți clujeni își investesc economiile în artă. Și aceasta pentru că arta generează randamente mai bune decât alte domenii. Mai mult, există artiști clujeni care au ajuns la cote excelente pe plan internațional.

Reputația tot mai bună pe care o au artiștii clujeni la nivel internațional atrage investitori, care fac plasamente financiare în artă nu doar pentru dragostea de frumos, ci și pentru că pot obține profituri impresionante. Artiști precum Adrian Ghenie sau Ovidiu Avram au o reputație foarte bună, însă primul pictor clujean contemporan care a ajuns să aibă lucrări evaluate la mai mult de un milion de euro este Nicolae Maniu.

Există mulți colecționari care investesc în artiști aflați la început de drum. Până acum, nici unul dintre investitori nu a pierdut vreun leu, spune fondatorul unei galeriei de artă Cluj Art, Eugen Moț.

Există și mulți colecționari străini care cumpără opere de artă create la Cluj. De aceea, publicația Huffington Post a inclus Clujul pe lista celor 10 orașe unde este creată azi arta viitorului pe plan mondial.

Foto: Nicolae Maniu

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY