Tot mai mulți clujeni investesc în artă

Trimite și altora

Tot mai mulți clujeni sunt interesați de investițiile în artă. Și aceasta deoarece plasamentele în obiecte de artă sunt foarte rentabile, în contextul în care, la nivel internațional, a crescut foarte mult cota unor artiști clujeni, precum Adrian Ghenie sau Nicolae Maniu. Există lucrări cumpărate cu câteva sute de euro, care, după câțiva ani, au ajuns să valoreze zeci de mii de euro sau chiar mai mult.

Școala de artă plastică de la Cluj are o reputație tot mai bună la nivel internațional. În urmă cu câțiva ani, publicații precum Huffington Post includeau Clujul pe lista orașelor în care este creată arta viitorului, iar ghiduri de călătorie precum Lonely Planet includeau centrele de artă din Cluj pe lista celor mai bune recomandări. Această faimă în creștere se bazează pe reputația tot mai bună a unor artiști din generația tânără, spune pictorul Ioan Sbârciu, profesor la Universitatea de Artă și Design din Cluj.

Liderul noii generații de pictori poate fi considerat Adrian Ghenie, ale cărui tablouri sunt vândute, uneori, cu milioane de euro. Din generațiile mai vechi au fost remarcați la nivel internațional pictori precum Nicolae Maniu sau Ovidiu Avram.

Comments

comments

SHARE
Previous articleNoi angajări în industria IT la Cluj
Next article500 000 de euro investiți în utilaje şi spaţii pentru depozitare la fabrica de țigle din Câmpia Turzii
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four + three =