Deschiderea aeroportului din Brașov dinamizează economia locală

Trimite și altora

Deschiderea aeroportului din Brașov va dinamiza economia locală, estimează experții în economie. Unul dintre domeniile care se dezvoltă rapid este turismul. În primele patru luni ale anului, Brașovul a fost pe locul doi în țară în ceea ce privește numărul de turiști sosiți. Însă, tradițional, Brașovul era o destinație turistică apreciată, mai ales datorită stațiunilor de schi precum Poiana Brașov ori Predeal.

Institutul Național de Statistică a publicat date conform cărora la finele lunii aprilie 2023, sosirile raportate de unităţile de cazare au însumat 3,306 milioane de persoane, din care 83,8% au fost turişti români, iar 16,2% vizitatori străini.

„Acest context le este favorabil celor care doresc să investească în domeniul HoReCa din Brașov, potențialul activelor din acest domeniu crescând de la o lună la alta. Restaurantul Șirul Vămii este unul dintre exemple. Situat în inima Brașovului, în apropiere de cele mai importante obiective turistice din Centrul Vechi reprezintă un punct de interes atât pentru localnici (care cunosc această locație emblematică a Brașovului), cât și pentru turiști”, declară Mihaela Bocea, manager al companiei Eurosmart.

Această companie administrează activele celebrului restaurant Șirul Vămii, care a trecut printr-un faliment răsunător. Restaurantul se află pe strada Mureșenilor, în zona ultracentrală a Brașovului, în Centrul vechi, în apropierea Pieței Sfatului, într-o zonă în care predomină spațiile comerciale. Șirul Vămii urmează să fie scos la licitație.

Odată cu deschiderea aeroportului din Brașov, cel mai modern aeroport din țară, se estimează un flux de 300 de mii de pasageri anual, pentru început. Terminalul aeroportului de la Brașov este al treilea, ca mărime, după Aeroportul Henri Coandă de la Otopeni și Aeroportul de la Cluj-Napoca.

Atât aeroportul cât și numărul crescut de turiști care vizitează Brașovul, fac din acest oraș un mediu propice pentru investiții, în special în zona HoReCa.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY