Directorul Aeroportului din Cluj a semnat acordul european pentru reducerea emisiilor de carbon

Trimite și altora

Directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, David Ciceo, a semnat acordul european pentru reducerea emisiilor de carbon. Documentul este cunoscut sub numele de Declarația de la Toulouse și a fost deja semnat de 77 de reprezentanți ai aeroporturilor europene.

Practic, este vorba de un acord care implică guverne, Comisia Europeană, aeroporturi și alți actori din industria aviatică ce susțin obiectivul decarbonificării acestui domeniu. Deja, aproape 200 de aeroporturi europene au obținut certificarea eforturilor pe care le depun pentru atingerea acestui obiectiv prin intermediul programului Airport Carbon Accreditation.

Aeroportul din Cluj a obținut acest certificat la sfârșitul anului 2021. Potrivit strategiei de dezvoltare a aeroportului clujean, acesta trebuie să ajungă la emisii zero până în anul 2050.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBilanțul COVID-19, în România
Next articleS-a dublat numărul cazurilor noi de COVID, în ultimele 24 de ore
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 − eight =