Previziuni optimiste pentru economia României

Trimite și altora

Economia României va crește moderat în acest an, estimează antreprenorii și reprezentanții mediului financiar-bancar. Rezultatele economice înregistrate în primul trimestru le dau dreptate. Însă pentru a avea o creștere sustenabilă pe termen lung, autoritățile ar trebui să investească deopotrivă în educație și în tehnologiile menite să stimuleze transformarea digitală a societății.

Perspectivele economice ale României justifică un optimism moderat. În primul trimestru din acest an, potrivit Institutului Național de Statistică, economia României a crescut cu 2,3 la sută. Această cifră este foarte apropiată de estimările Fondului Monetar Internațional și de cele ale Comisiei Europene, care au calculat că economia României va crește în 2023 cu 2,4 la sută, respectiv 2,5 la sută. În general, economia României performează mai bine decât alte economii din regiune, afirmă antreprenorul Dan Pitic, unul dintre membrii organizației Romanian Business Leaders.

Dan Pitic mai afirmă că, pentru a avea o creștere sustenabilă, autoritățile trebuie să investească în educație. De aceeași părere este și președintele executiv al unei bănci comerciale, Sergiu Manea, care crede că autoritățile și companiile din România ar trebui să profite de oportunitățile oferite de transformarea digitală și de noile tehnologii, precum Inteligența Artificială.

Prognozele pentru anul 2024 sunt și mai bune. Comisia Europeană estimează că, anul viitor, economia României va crește cu 3 la sută, în timp ce inflația va scădea la 5,5 la sută.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY