Clujul se pregătește de Electric Castle

Trimite și altora

Clujul se pregătește de unul dintre cele mai interesante festivaluri muzicale. Electric Castle va fi organizat în perioada 19-23 iulie, în castelul Banffy din Bonțida. La festival sunt așteptate mai mult de 200.000 de spectatori.

Festivalul Electric Castle este organizat în fiecare vară pe domeniul Banffy din Bonțida. Este vorba de un castel al cărui donjon a fost ridicat în perioada renascentistă. Castelul a fost reconstruit și extins în perioada barocă. Datorită ansamblului arhitectural majestuos, castelul a fost botezat drept Versailles-ul Transilvaniei. Castelul din Bonțida a fost distrus parțial în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, precum și în perioada comunistă. Însă, după căderea comunismului, o fundație din Cluj, numită Transilvania Trust, a început restaurarea treptată a castelului Banffy.

În prezent, acesta găzduiește numeroase festivaluri, precum TIFF sau Electric Castle. În acest an, vor fi 12 scene, 300 de artiști și un camping cu peste 20.000 de locuri. Pe scene vor urca muzicieni precum Morcheeba, Sigur Ross sau Nothing but Thieves. Festivalul va cuprinde și instalații de artă modernă, precum și o zonă dedicată proiecțiilor cinematografice. Pentru cei care vor participa la cea de-a noua ediție a festivalului, organizatorii vor asigura transport cu trenul sau cu autobuzele între Cluj-Napoca și Bonțida. Față de anul trecut, capacitatea autobuzelor a fost suplimentată cu 30 la sută, iar cea a trenurilor cu 50 la sută. În incinta festivalului va fi organizat un supermarket, precum și 30 de restaurante.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY