Universitățile clujene continuă să atragă studenți străini

Trimite și altora

Universitățile clujene continuă să atragă foarte mulți studenți străini. Ei vin în Cluj pentru că sunt atrași de calitatea bună a vieții, de prețurile mai mici decât în metropolele din Europa Occidentală și de faptul că universitățile clujene sunt tot mai bine cotate în evaluările internaționale.

Concurența pe locurile dedicate studenților internaționali, care învață la Cluj în engleză, franceză, germană sau maghiară este, de multe ori, mai mare decât cea pe locurile destinate studenților români. În anii trecuți, de exemplu, la Facultatea de Medicină Veterinară, linia de studiu franceză, concurența a fost mai mare de cinci candidați pe un loc. Studenții vin din întreaga lume.

Concurența este mare și la linia engleză de la Medicină Veterinară, spune rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cornel Cătoi.

Mulți studenți străini sunt atrași și de Universitatea Babeș-Bolyai. La Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor vor fi înmatriculați în acest an mai mult de 100 de noi studenți străini, estimează decanul Răzvan Mustață.

Foarte mulți studenți străini învață și la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”. Potrivit rectorului Anca Buzoianu, facultatea cu cei mai mulți studenți internaționali din Europa este cea de Medicină din Cluj.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY