Extinderea rețelelor de apă și canalizare, din proiectul de 72 milioane de lei, avansează, în comuna Apahida

Trimite și altora

Compania de Apă ,,Someș” SA continuă lucrările de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Câmpenești și Sub Coastă din comuna Apahida.

Lucrările derulate pe teritoriul comunei Apahida sunt parte a contractului de lucrări, în valoare de 72.000.000 lei, ce prevede extinderea rețelei de apă și canalizare în patru comune situate în Zona Metropolitană Cluj-Napoca: Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.

Extinderea cea mai avansată se înregistrează în localitatea Sub Coastă, atingând un procent de aproximativ 95%. De asemenea, în localitatea Câmpenești, lucrările de extindere a conductei de apă au ajuns la un stadiu de cca. 75%, respectiv de 95% pe partea de canalizare.

În acest moment se lucrează la armarea suprastructurii a trei noi rezervoare de apă, din care două în Câmpenești, de 300 și 400 de mc, respectiv unul în satul Corpadea, de 1000 de mc.

În ceea ce privește comuna Apahida, investiția prevede extinderea și reabilitarea conductei de aducțiune a apei pe o lungime de 4,8 km, respectiv a rețelei de distribuție pe o lungime totală cumulată de cca. 18 km, din care jumătate reprezintă rețele noi. De asemenea, în ceea ce privește rețeaua de canalizare, aceasta va fi extinsă, și ea, pe o lungime de 25 de km. În plus, pe lângă cele trei rezervoare de apă, vor mai fi construite alte șapte stații de pompare a apei potabile și a celei uzate.

Comments

comments

2 comentarii

  1. Este minunat sa vedem realizarile de care se bucura comuna Apahida, din cauza muncii Companiei de Apa ,,Somes” SA. Apa este unul dintre cele mai importante resurse pe care il are o comunitate si ne bucuram ca aceste lucrari ofera oamenilor din aceasta zona noi, sigure si ieftine surse de apa. Apreciez efortul Companiei de Apa ,,Somes” SA si le uram mult succes in realizarea acestei investitii!

  2. Ma bucur ca compania Somes continua lucrarile importante in comuna Apahida, pentru imbunatatirea conditiilor de viata pentru localnici. Toate aceste lucrari vor oferi locuitorilor acces mai bun la servicii de alimentare cu apa si canalizare, precum si la alte servicii de inalta calitate. Este foarte important ca aceste localitati sa fie bine conectate si echipate pentru a fi la fel de accesibile si sigure pentru comunitate.

LEAVE A REPLY