Fonduri europene de peste 70 milioane lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare la Cluj

Trimite și altora

Marți, 1 martie 2022, a fost semnat contractul de lucrări ce vizează extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Cluj-Napoca.

În valoare totală de peste 70.000.000 lei, investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020 și derulat de Compania de Apă „Someș” SA, societate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

Cu o durată de execuție de un an și jumătate, contractul de lucrări prevede extinderea, pe o lungime totală de 28 de km, a rețelelor de distribuție a apei pe 20 de străzi din municipiul Cluj-Napoca. Vor fi montate, astfel, cca 250 de branșamente și alte aproximativ 10.000 de contoare cu citire la distanță și senzori de monitorizare în opt puncte. Rețeaua mai prevede construirea a patru rezervoare pentru înmagazinarea apei potabile și a 11 stații de pompare.

„???? ??? ?????? ???? ??? ?? ???????? ?????????? ????????? ??? ??????? ???????? ?? ???? ?? ??????? ?? ??????? ????, ???????? ??????? ??????? 36 ?? ?????? ??? ?????????? ????-?????? ??? ?? ?? ???? ?? ??? ????????? ??? ?? ???????. ???????? ?? ???????? ?? ??? ????????? ???????????? ?? ???????? ?? ??? ?? ??????????, ?????? ????? ?????????????? ?? ???? ????? ?? ??????????? ?????? ?????????? ??? ???? ????????????? ????-?????? ?? ?? ?????” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește extinderea rețelelor de canalizare, proiectul prevede montarea a aproximativ 35 de km de conducte, pe nu mai puțin de 27 de străzi. În total vor fi realizate peste 680 de racorduri la consumatori. Instalația mai prevede amplasarea a 11 stații de pompare apă uzată și a altor 28 de echipamente destinate măsurării debitelor de apă uzată și monitorizării parametrilor apei uzate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY