Fonduri europene de peste 70 milioane lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare la Cluj

Trimite și altora

Marți, 1 martie 2022, a fost semnat contractul de lucrări ce vizează extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Cluj-Napoca.

În valoare totală de peste 70.000.000 lei, investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020 și derulat de Compania de Apă „Someș” SA, societate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

Cu o durată de execuție de un an și jumătate, contractul de lucrări prevede extinderea, pe o lungime totală de 28 de km, a rețelelor de distribuție a apei pe 20 de străzi din municipiul Cluj-Napoca. Vor fi montate, astfel, cca 250 de branșamente și alte aproximativ 10.000 de contoare cu citire la distanță și senzori de monitorizare în opt puncte. Rețeaua mai prevede construirea a patru rezervoare pentru înmagazinarea apei potabile și a 11 stații de pompare.

„𝘌𝘴𝘵𝘦 𝘶𝘯𝘢 𝘥𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘥𝘦 𝘢𝘮𝘱𝘭𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘦𝘥𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘧𝘰𝘯𝘥𝘶𝘳𝘪 𝘦𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘯𝘦 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘭𝘦 𝘥𝘦𝘳𝘶𝘭𝘢𝘮 𝘪𝘯 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘊𝘭𝘶𝘫, 𝘥𝘦𝘰𝘢𝘳𝘦𝘤𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘢𝘤𝘰𝘱𝘦𝘳𝘢 36 𝘥𝘦 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘻𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘮𝘶𝘯𝘪𝘤𝘪𝘱𝘪𝘶𝘭 𝘊𝘭𝘶𝘫-𝘕𝘢𝘱𝘰𝘤𝘢 𝘪𝘢𝘳 𝘥𝘦 𝘱𝘦 𝘶𝘳𝘮𝘢 𝘦𝘪 𝘷𝘰𝘳 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘢 𝘮𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘪. 𝘐𝘮𝘱𝘳𝘦𝘶𝘯𝘢 𝘤𝘶 𝘊𝘰𝘮𝘱𝘢𝘯𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘈𝘱𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢𝘮 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘪𝘯 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘴𝘪 𝘤𝘢𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘪𝘯𝘧𝘳𝘢𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘶𝘳𝘢 𝘴𝘢 𝘵𝘪𝘯𝘢 𝘱𝘢𝘴𝘶𝘭 𝘤𝘶 𝘥𝘦𝘻𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘶𝘳𝘣𝘢𝘯𝘢 𝘢𝘤𝘤𝘦𝘭𝘦𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘻𝘰𝘯𝘢 𝘮𝘦𝘵𝘳𝘰𝘱𝘰𝘭𝘪𝘵𝘢𝘯𝘢 𝘊𝘭𝘶𝘫-𝘕𝘢𝘱𝘰𝘤𝘢 𝘴𝘪 𝘯𝘶 𝘯𝘶𝘮𝘢𝘪” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește extinderea rețelelor de canalizare, proiectul prevede montarea a aproximativ 35 de km de conducte, pe nu mai puțin de 27 de străzi. În total vor fi realizate peste 680 de racorduri la consumatori. Instalația mai prevede amplasarea a 11 stații de pompare apă uzată și a altor 28 de echipamente destinate măsurării debitelor de apă uzată și monitorizării parametrilor apei uzate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve − 10 =