Clujul, pe lista celor mai bune 10 orașe recomandate britanicilor care vor să studieze în străinătate

Trimite și altora

Clujul se află pe lista celor mai bune orașe din Europa recomandate tinerilor britanici care vor să studieze în străinătate. Mai exact, Cluj-Napoca se află pe locul 7 în clasamentul celor mai bune orașe universitare, potrivit publicației Travel Daily Mail. Clujul a obținut punctaje excelente la capitolul calitatea locuirii, siguranță și posibilități de distracție.

Redactorii publicației Travel Daily Mail au alcătuit o listă a celor mai bune orașe universitare europene pe care le recomandă tinerilor britanici care vor să studieze în străinătate. Pe primele trei locuri se află Maastricht din Olanda, Praga din Cehia și Valencia din Spania. Scoruri foarte bune au fost obținute și de Innsbruck din Austria, Logrono din Spania și Madrid, capitala regatului iberic. Clujul se află pe poziția a șaptea. Jurnaliștii britanici au remarcat că, deși Clujul este cea mai scumpă piață imobiliară din România, dintre orașele universitare europene recomandate are prețurile cele mai mici pentru chirie, adică 388 de lire sterline pe lună pentru un apartament cu un dormitor. Deja, la Cluj, există studenți britanici care au ales specializări oferite de Universitatea Babeș-Bolyai.

Dincolo de chiriile mai mici decât în orașele universitare din Occident, Clujul oferă un grad mare de siguranță fizică, multe posibilități de distracție și o calitate din ce în ce mai bună a studiilor. Universitățile clujene ocupă poziții onorabile în clasamentele internaționale și oferă studenților internaționali posibilitatea de a învăța în engleză, franceză, germană, maghiară și română. Pe lista orașelor universitare recomandate de publicația britanică se mai află Budapesta din Ungaria, Barcelona din Spania și Munchen din Germania.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY